|
De ISO-certificatie
Brussels Eye Doctors > Onze certificaties > De ISO-certificatie

De ISO-certificatie

Na een grondige reorganisatie en meerdere audits ontving Brussels Eye Doctors in juli 2006 het certificaat ISO 9001 (versie 2000).

Dit certificaat wordt uitgereikt door Lloyd's Register Quality Assurance (LRQA) (Coventry, United Kingdom).

Wat is de ISO 9001-norm?

De ISO 9001-norm maakt deel uit van de ISO 9000-normen over de kwaliteitsbewakingssystemen. Aan de hand van technische specificaties wordt een aantal vereisten voor de uitvoering van een kwaliteitsbewakingssysteem vastgesteld.

Deze norm heeft al meerdere versies: de laatste was van 2015.

Deze is gebaseerd op 8 beheersbeginselen: klantgerichtheid, leiderschap van het management, betrokkenheid van het personeel, procesbenadering, systeembenadering van het managen, continue verbetering, besluitvorming op basis van feiten en win-winrelaties met leveranciers.

In de gezondheidssector betekent een kwaliteitsbewakingssysteem volgens de vereisten van de ISO 9001-norm (versie 2008) dat:

de bekwaamheid wordt aangetoond om op een regelmatige manier een dienst aan te bieden die in overeenstemming is met de eisen van de patiënt en van de geldende wetten en voorschriften.
getracht wordt om de patiëntentevredenheid te vergroten door het systeem op een doeltreffende manier te gebruiken, en in het bijzonder dankzij een continu verbeteringsproces.

Photo Ingrid DelaisseSluiten
Wat houdt de norm in voor de patiënten van Brussels Eye Doctors?

Voor de patiënten in onze kliniek garandeert dit certificaat:

een patiëntgerichte structuur
de professionaliteit van onze medewerkers
een beheer dat gericht is op kwaliteit en service
een permanente zoektocht naar verbetering

BRUSSELS EYE DOCTORS, SINT-MICHIELSLAAN 12-16, 1150 BRUSSEL – TEL. + 32 2 741 69 99